Tijdens het avontuur Fluitend door de Fjorden schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Lees jij mee met alle avonturen?!

Dag 16 – vrijdag 3 juni 2022 
Vandaag was een geweldige dag. Na het ontbijt en de zelfstudie van drie uur gingen we het weekoverzicht doen en lunchen. We moesten om 14:00 in de bus zitten, dus we moesten een beetje opschieten. Na ongeveer één uur rijden kwamen we aan bij Voss Active, waar we gingen raften. We werden verdeeld in twee groepen aan de hand van gewicht en kracht. Eenmaal aangekomen bij het startpunt ben ik voorin in de boot gaan zitten. Het eerste stuk raften was een trainingsparcours waarbij we ook een zwemtest moesten doen. Voor die test moesten we het water inspringen, op onze rug met de stroming meedrijven, snel omdraaien en met een borstcrawl naar de kant zwemmen.

Om bij het tweede gedeelte voor het raften te komen moesten we even in de bus, zodat we een waterval konden omzeilen. In het tweede gedeelte waren wat ruigere en bijzondere stukken, zoals “Graveyard” en “Kora”. Graveyard zat vol met stenen en Kora was de lastigste van allemaal. Daar moesten we namelijk een speciale manoeuvre maken. We moesten peddelen tot de rand, vasthouden, op de steen komen om 180 graden te draaien en vooruit peddelen om weer recht te komen. Onze instructeur zij dat we het perfect deden.

Toen we beneden waren hebben we de foto’s gekocht die onderweg van ons gemaakt waren. Daarna hebben we niet veel meer gedaan.

Dag 17 – zaterdag 4 juni 2022 
Vandaag weer een lekkere dag skiën! We moesten weer vroeg op om om 8:00 in de auto te zitten. Drie mensen gingen niet mee, omdat ze te moe waren. Na de hele dag skiën waren sommigen verbrand in hun gezicht.

Toen we weer terugkwamen in Asbjorn’s huis hebben we spelletjes gedaan. Als avondeten gingen we barbecueën. Na het eten gingen we nog marshmallows roosteren boven een vuurtje en met zijn allen weerwolven tot ’s avonds laat.

~ Luuk

 

Wylde Leren
Stichting ’t Wylde Leren wil onderwijsinstituten, scholen, docenten en jongeren een platform bieden voor avontuurlijk en ervaringsgericht onderwijs, binnen en buiten Nederland.
Wylde Leren

Stichting ’t Wylde Leren wil onderwijsinstituten, scholen, docenten en jongeren een platform bieden voor avontuurlijk en ervaringsgericht onderwijs, binnen en buiten Nederland.