Over ons

Stichting ‘t Wylde Leren gelooft in de kracht van avontuurlijk onderwijs.Van échte uitdagingen groeien jongeren het hardst, in zowel persoonlijk als sociaal opzicht. Stichting ‘t Wylde Leren wil avontuurlijk leren verder het Nederlandse onderwijs in brengen. Door leerlingen en scholen deze mogelijkheid te bieden tijdens schooltijd is ‘t Wylde Leren van toegevoegde waarde in het huidige onderwijsklimaat.

Waarom, hoe en wat?

Bij Stichting ‘t Wylde Leren worden we blij als we -en dat beschouwen we als onze missie- jongeren helpen te ontwikkelen tot vaardige, zelfbewuste, gezonde en gelukkige mensen. Ze dragen positief bij aan de wereld en de maatschappij en zijn in evenwicht met hun (sociale) milieu.

Wij hebben ontdekt dat de ontwikkeling daartoe geweldig te stimuleren is door ‘de wereld als klaslokaal te gebruiken’. Van échte uitdagingen groeien jongeren het hardst, in zowel persoonlijk als sociaal opzicht. Deze krachtige vorm van onderwijs moet altijd en overal beschikbaar zijn.

Concreet willen we de ontwikkeling van de jeugd op (inter)nationale schaal positief beïnvloeden door:
1. het organiseren van educatieve avontuurlijke reizen voor scholieren als onderdeel van hun reguliere onderwijsprogramma. Programma’s van verschillende duur en verschillende impact op de ontwikkeling.
2. het Nederlandse onderwijs in contact te brengen met de kracht en noodzaak van ‘avontuurlijk leren’. Wij beogen geen exclusiviteit en hopen dat partijen binnen het onderwijs het concept avontuurlijk leren in de toekomst zelfstandig kunnen uitvoeren.

Benieuwd naar onze avonturen?

De stichting

Wij zijn in juni 2017 opgericht als stichting zonder winstoogmerk.