Van 20 januari t/m 2 maart 2024 zijn twaalf middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur in Noorwegen met Jouw Noorderlicht 2024. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Octave Evelein uit Noordwijk aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Dag 24 – maandag 12 februari – Naar het dorp

Vandaag was het plan om een beetje bij te komen en te rusten na de expeditie van de ijsgrot in het weekend. We begonnen wel met wat zelfstudie. Wat vanzelfsprekend niet heel speciaal was. Na de lunch hadden we vrije tijd. We zijn met de hele groep naar het dorp gegaan en daarna hebben we Maze Runner 2 in de filmruimte gekeken. Ook is er nog veel gepoold en hebben er andere kleinere activiteiten plaatsgevonden.

Dag 25 – dinsdag 13 februari – Verstoppertje

Vandaag was een dag met veel zelfstudie. We begonnen na het ontbijt en gingen door tot 15.00 met een lunch ertussen om 11.30. Daarna hadden we vrije tijd. Toen hebben we met de hele groep verstoppertje gespeeld door het hoofdgebouw waar bijzondere verstop-plekken bleken te zijn. Het duurde erg lang om sommige deelnemers te vinden. Daarna had de hele groep de laatste Maze Runner film gekeken. Er was nog een kans dat we het Noorderlicht konden zien om 4 ’s nachts maar helaas was dat toch niet het geval.

Dag 26 – woensdag 14 februari – Off piste skiën

Vandaag begonnen we de dag zoals gewoonlijk met zelfstudie, maar na het half 12 eten stond een hele leuke activiteit op de planning. We gingen samen met de groep backpackers van de Noren off piste skiën op een berg in de buurt! We werden door Asbjorn met de bus boven op de berg afgezet en werden weer opgepikt met de auto om daarna weer omhoog te gaan. De weg naar beneden was spannend met veel bomen en steile stukken waar je recht vooruit moest gaan. Velen waren gevallen. Maar gelukkig was er nieuwe sneeuw gevallen die lekker zacht was.

Dag 27 – woensdag 15 februari – Skiën in Rauland 

Vandaag begonnen we de dag niet met zelfstudie, maar gingen we meteen na het ontbijt met de backpackers skiën in het skigebied Rauland. Eerst hadden we een busrit van ruim een uur. Er werd gezongen en geslapen. Het slapen werd wel een tikkeltje lastiger door het gezang. Het skiën ging bij iedereen heel goed! Er waren veel leuke pistes en ook veel off piste mogelijkheden voor de extra uitdaging. Als lunch hadden we heerlijke hotdogs die Asbjorn op een vuurtje had klaargemaakt. Na de lunch hadden we tot half 5 nog de tijd in het skigebied waar we veel gebruik van hebben gemaakt. We namen veel bospaden en gingen ook nog even naar het parkje waar een aantal grote jumps waren. Zo hoog dat als je niet in tucked met je benen als je landt, dat je daarna veel last kan krijgen. Waar ik ook achter gekomen was. Toen we weer bij Seljord aangekomen waren, was er een lekkere maaltijd die op ons zat te wachten om onze energie te herstellen. Verder hadden we een lekkere chillavond om goed uit te rusten.