Voor scholen

avontuurlijk leren

Bij Stichting ‘t Wylde Leren geloven wij in de kracht van avontuurlijk leren. Van échte uitdagingen groeien jongeren het hardst, in zowel persoonlijk als sociaal opzicht. Voor scholieren is het daarom belangrijk om af en toe de kans te krijgen buiten het klaslokaal begeleid te leren.

De positieve, inspirerende setting tijdens onze leerreizen stimuleert leerlingen verantwoordelijkheden te nemen en (opnieuw) nieuwsgierig te geraken naar de wereld die in hun schoolboeken omschreven staat. Ondertussen houden zij hun schoolvakken gewoon bij en doen zij hiervoor extra inspiratie op.

Lees hier meer over hoe wij ervoor zorgen dat het schoolwerk doorloopt.

Jaap Reiker, Docent Bogerman College Sneek

Wij zijn enthousiast over de kansen die deelnemers aan deze educatieve reis krijgen om in een andere, betekenisvolle setting te leren en te ontwikkelen op het persoonlijke vlak. Juist het, naast het reguliere schoolprogramma, aangeboden programma zien wij als een meer dan belangrijke toevoeging voor deze ontwikkeling. Maar de ervaring van de leerling zelf is het belangrijkste; één en al enthousiasme over hoe zij zichzelf beter hebben leren kennen en het leren als een waarlijk avontuur hebben ervaren. En dat wil je toch als school!”

“Op mijn reis heb ik alles wat ik geleerd heb, toe kunnen passen in de praktijk. Het was school, maar dan veeeeeeel specialer.”

Aukje Smulders, Afdelingsleider 't Hooghe Landt College

“Vooral jongens moeten geprikkeld worden om ze te motiveren. De  educatieve reis die drie van onze leerlingen, Coen, Niek en Hidde, hebben gemaakt hebben de jongens echt een boost gegeven. Wat nog waardevoller is, is dat ze verantwoordelijker terug zijn gekomen. Ze wilden ontzettend graag deze reis maken, maar daardoor moesten ze de vraag beantwoorden ‘Wat mis ik nu eigenlijk als ik zes weken weg ga?’. Ze moesten vooruit kijken en daardoor zijn ze meer eigenaar geworden over hun eigen leergedrag. Na de reis zijn ze pro-actiever aan het werk. De bèta vakken is wat ze heeft geprikkeld, maar door de leerzame reis worden ze gedwongen om samen te werken, zelfstandig te werken en zichzelf te presenteren. Als school wil ik mijn leerlingen niet alleen cognitieve kennis meegeven, maar ook klaar stomen voor de maatschappij. Een Wylde Leren reis draagt hier zeker aan bij!”

“Ik heb meer geleerd in 7 weken aan boord dan in een heel jaar op school zitten.”

Toestemming voor onze educatieve reizen onder schooltijd.

‘t Wylde Leren toevoegen aan het schoolprogramma.

Samenwerken met scholen.

Docententraining avontuurlijk leren.