Folkehøgskule Noorwegen

I.v.m. het coronavirus is de reis naar Noorwegen in 2021 geannuleerd!

Beleef de Noorse winter, doorkruis besneeuwde hoogvlaktes en leer een sneeuwhol te graven na een tocht op een hondenslee. Trotseer de kou en maak een groot vuur aan de rand van een bevroren meer. Samen plannen we kleine en grotere expedities, met elkaar voeren we deze uit. Een deel van het programma komt tot stand in samenwerking met Folkehøgskule in Seljord. De Folkehøgskule is een begrip in Noorwegen; het wordt een prachtig programma vol natuurschoon, avontuur en persoonlijke ontwikkeling!

In de ochtend werk je aan je schoolwerk, in de middag ga je de bergen in, ga je ijsvissen en navigeer je met een kompas. Je wordt begeleid door een coach om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We sluiten het avontuur af met een meerdaagse expeditie waarbij we overnachten in zelfgebouwde sneeuwholen, we een ijswaterval beklimmen en gaan cross-country skiën.

Details

Doelgroep – Bovenbouw middelbare school [16+ havo/vwo].

Waar – Seljord, Noorwegen

Reisdata – januari – maart 2022*

Kosten – *. Dat is inclusief vlucht, accommodatie, maaltijden, excursies, coaches en docenten.

*Datum en prijs nader te bepalen. De definitieve prijs voor Noorwegen 2022 moeten nog worden vastgesteld, naar verwachting gebeurt dit in maart 2021.

Meer weten – over het programma en de begeleiders? Vraag informatie aan.

En kom naar de open avond!

Folkehøgskule

In samenwerking met Seljord Folkehøgskule laten we je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je soms zelf denkt. Normaal gesproken kunnen alleen jongeren die hun examen behaald hebben terecht bij één van de tachtig Folkehøgskolen in Noorwegen. Zij krijgen een jaar de tijd om te ontdekken wat zij samen willen en kunnen bereiken in het leven. De school wordt internationaal geroemd. ‘t Wylde Leren maakt deze vrije en avontuurlijke levensschool toegankelijk tijdens je middelbare schooltijd.

Seljord

Noorwegen is met haar vele nationale parken, adembenemende fjorden en winterse, uitgestrekte landschappen een fantastische locatie om avonturen te beleven. Ons basiskamp is een hut in de bergen zo’n 20 minuten van de Seljord Folkehøgskole in Noorwegen. Seljord ligt in de provincie Telemark, 180 kilometer van Oslo.