Van 21 januari t/m 4 maart 2023 zijn negen middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur met Jouw Noorderlicht 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is Thijmen aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

IJsklimmen en de afwas doen

Dag 6 – 27 januari 2023

We begonnen de dag al om 7.30 uur met zelfstudie, zodat we voor de lunch klaar zijn en niet meer na de activiteiten aan de zelfstudie moesten. We gingen naar de ijswand om te gaan ijsklimmen en de ijswand was erg mooi, omdat je op sommige plekken het water achter het ijs zag stromen. Voor de meeste was dit de eerste keer dat ze hebben ijsgeklommen of hebben gezekerd. Na een goede uitleg van Asbjorn, waren we klaar om te gaan klimmen. Het was nog erg lastig om de ijzers onder je voeten goed in het ijs te krijgen en om het dan te vertrouwen. De ijsbijl was daarentegen een stuk makkelijker om te gebruiken. Al was het soms erg lastig om de bijl goed in het ijs te krijgen.

Al met al was het een hele gave en mooie ervaring. We moesten snel weer terug om op tijd te zijn voor de hoofdmaaltijd om 15.15 dit redden we alleen net niet en dus deden wij de afwas voor iedereen. Tijdens het afwassen werd ook daar genoeg lol gemaakt met waterkraan. ’s Avonds hebben nog een potje weerwolven gedaan in de filmzaal.

ijsklimmen

Skiën en snowboarden op de piste, teamspel én maar twee uur zelfstudie!

Dag 7 – 28 januari 2023

Deze ochtend begon met uitslapen, want het ontbijt startte pas om 9.00. Dit was een erg uitgebreid ontbijt met warme broodjes en croissantjes. Hier heb ik erg van genoten, omdat we de vorige dagen voornamelijk ontbeten met de broodjes die we de avond daarvoor hadden gemaakt. We zijn daarna naar de piste gegaan. Voor mij was dit de eerste keer op een piste. Na een paar keer over een wat rustiger en minder steil stuk te zijn gegaan ging ik voor het eerst van de grotere piste. Ik vond het heel erg leuk en ook de rest vond het erg leuk om te skiën en te snowboarden op de piste.

Na de lunch hebben we nog twee uur aan zelfstudie gedaan, omdat we de dag daarna ook wilde skiën en snowboarden en dan geen tijd zouden hebben om nog vier uur aan zelfstudie te doen. In de avond hebben we nog een teamspel gedaan waarin het belangrijk was om goed te samenwerken en te overleggen. Dit spel werd trouwens gewonnen door team rood (Sammy, Misha en Thijmen).

Groeten Thijmen