Van 21 januari t/m 4 maart 2023 zijn negen middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur met Jouw Noorderlicht 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is Femke van Kennemer Lyceum aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

Dag 19 – Woensdag 8 februari 

Vandaag hadden we pas “laat” ontbijt. Om 8 uur zaten we allemaal aan het ontbijt en in plaats van brood was er havermoutpap en yoghurt. Na dit ontbijt begonnen we om half 9 met zelfstudie. Toen hebben we eerst 3 uurtjes zelfstudie gedaan en daarna was het tijd voor de lunch. We aten een soort romige soep met stukjes aardappel erin, deze was erg lekker, net als al het andere eten van de chef. Na de lunch even snel omkleden en op pad.

Je mocht kiezen uit ijsklimmen of langlaufen. Bij het langlaufen konden maar een paar mensen mee Riemer en Sammy wouden dit wel dus die gingen mee langlaufen. De rest ging ijsklimmen, hierbij worden we begeleid door Olav en 2 studenten die dezelfde opleiding doen als Olav gedaan heeft. Met alle klimgordels, helmen, touwen en overige klimspullen de bus in. Uiteindelijk duurde het inladen langer dan de rit zelf. We hebben heerlijk geklommen en geoefend met zekeren. Bij het klimmen is het wel belangrijk dat je je voeten recht in het ijs slaat en dan je hielen naar beneden houdt. Het naar beneden houden van je voeten en echt hard genoeg in het ijs slaan lukt nog niet heel goed bij mij, maar ik ben uiteindelijk boven gekomen.

pranks blog #jn2023

Na het ijsklimmen hadden we eerst diner, hierbij aten we ratatouille, aardappelpuree en kip. Het was heel lekker en sommige mensen namen zelfs nog een tweede portie, of beter gezegd nog een vol bord aardappelpuree. Als iedereen gegeten heeft is er altijd eerst nog even een moment voor de mededelingen. Vandaag was er een promposal, voor prom op zaterdag. Twee meiden hadden een Noorse tekst op baby (van Justin Bieber) geschreven en gingen deze zingen.

Helaas moesten we na diner weer aan de zelfstudie. Nog één uurtje even iets doen. Misha en ik waren voor de lunch al klaar met ons schoolwerk dus daarom heb ik een armbandje geknoopt en Misha een Japanse puzzel gemaakt. Na de zelfstudie was het tijd voor een groepsactiviteit. Eerst een spel waarbij je van plek moest wisselen als je dat gene ook voor jouw waar was. Er kwamen dingen voorbij zoals, kleiner dan 1.75, vandaag makkelijk je bed uit gekomen en vandaag je tanden gepoetst. Daarbij kwamen we erachter dat Vincent z’n tanden nog niet had gepoetst. Hierna had Evelien kaartjes waar allemaal dingen op stonden en als jij vond dat dit voor jouw waar was moest je je hand opsteken. Dit hebben we een hele tijd gedaan en voor we het wisten was het al 19.00 uur. Dus even naar het huisje toe en daarna naar de broodmaaltijd.

Toen we thuis aankwamen stond de hele tafel in de woonkamer voor met bakjes, glazen, borden, waterkokers en zelf kaarsen tot de rand gevuld met water. We waren geprankt! Maar door wie wisten we niet, we waren niet het enige huis dat geprankt was, het huis naast ons ook. Zij hadden overal scheerschuim afdrukken in het huis. Bij de broodmaaltijd om 20.00 uur had een van de pranksters al toegegeven dat zij er deel van was. Na het eten hebben we ook nog even gepokerd, hier waren erg veel verschillende meningen over de regels maar we zijn er met z’n allen uitgekomen. Het pokeren duurde niet heel lang, want vandaag ging iedereen ging een beetje op tijd naar bed toe.

Dag 20 – Donderdag 9 februari

Ondertussen zitten we al op dag 20 van ons avontuur. De tijd vliegt voorbij. We begonnen zoals we eigenlijk altijd doen met zelfstudie. We deden 4 uur achter elkaar, het laatste uur moest ik voor het eerst een toets maken. Daarna hadden we lunch, kippensoep met brood.

Na de lunch gingen we naar buiten. Lekker een vuurtje maken, hierbij hebben we ook dingen aan elkaar geleerd. Hoe maak je goede houtsnippers, hoe steek je het vuur goed aan en ook veilig met messen omgaan. Bijvoorbeeld als iemand aan het snijden is dat je er niet even snel voorlangs kan lopen maar even op elkaar let. Daarna gingen we brood met kaneel en suiker maken. We hadden een hele emmer vol met deeg dus iedereen kon meerdere broodjes maken. Jammer genoeg begon het op een keer te sneeuwen/regenen. Toen maar naar binnen gegaan want we zouden ook nog spelletjes in de gymzaal doen. Hier hebben we pionnenroof gespeeld, dat was gezellig.

Daarna zijn Sanne en ik even gaan douchen om de rooklucht uit ons haar te krijgen en toen was het tijd voor diner. We aten paella. Na diner gingen we wandelen. Niemand had er echt zin in maar toch even wat frisse lucht gehad. Het sneeuwde, regende, waaide en het was koud maar we liepen door, kletste een beetje en luisterde naar muziek. Bij de supermarkt aangekomen werden we getrakteerd op chocolade door Evelien en Vincent. Toen we aankwamen was het alweer 18.00 uur en hadden we dus nog twee uur de tijd voordat we gingen eten. Iedereen heeft een beetje thuis of ergens anders op de campus rondgehangen. 

Om 20.00 was het weer tijd voor de broodmaaltijd. Tijdens de maaltijd kwamen we met het goede idee de prankster van gisteren terug te pakken. Nadat we wisten waar haar kamer was  snel onze laatste happen naar binnen geschoven en weggegaan. Met z’n vieren gingen we haar terug pranken. Ook wat glazen neergezet en een omgekeerd glas water. Precies op tijd stapte we het huis uit want zij en een paar andere mensen kwamen net aanlopen. Na onze, niet hele goede maar wel leuke prank, hebben we de rest van de avond allemaal een beetje ons eigen ding gedaan.