Trainee Mart schrijft een uitgebreide blog tijdens het avontuur Jouw Noorderlicht. Volg hem tijdens de 6 weken die hij in Noorwegen.

Vrijdag 04 februari 2022
Weer een normale dag. Of tot hoever een dag in Noorwegen normaal kan zijn. Ik had al vroeg Meike gepakt met Gotcha waarbij ik Roel kreeg. Tijdens zelfstudie deed Isa alsof ze mij had en zat tegenover me. Ik ging naar de toilet en zag dat Isa me niet volgde. Toen ik klaar was stond Teije in de toilet. Gotcha! Ik geloofde hem eerst niet. Toen zei hij dat hij Isa die ochtend had gepakt. Zo kreeg hij twee keer 3 kaartjes erbij zonder er iets voor te doen. Isa en Teije waren dus heel gemeen gaan samenwerken.

Even later gingen we in de bus met lunchpakketje mee op weg maar het ijsklimmen. Natuurlijk enorm veel zin in en wat gezonde spanning. Ik begon met Eveline zekeren en daarna was ik aan de beurt. De twee Anna’s moesten mij zekeren. Het was erg lastig om de voet dingen goed in het ijs te zetten. Daardoor kreeg ik een soort lichte kramp. Toen ik bovenin was moest ik nog naar beneden komen. Dit was door middel van abseilen, erg leuk!

Op de terugweg zijn we nog langs de winkel in Seljord geweest om onze voorraad bij te vullen. Gijs en ik hebben wat extra chips, koekjes en chocola gekocht. We eten het namelijk veel te snel op en het was alweer bijna op. We hielpen de leiding nog even met de goede ingrediënten zoeken om een brownie te bakken voor Meike haar verjaardag.

Eenmaal terug gingen we eten, harde broccoli, kip en rijst. Het was te eten, maar niet geweldig. Manon kwam met het idee van een gelukspotje. Leuke momenten met datum en naam erin stoppen om later terug te kijken.

Dit was ook de dag dat de eerste ronde van Gotcha klaar was. Teije had gewonnen maar niet verdiend. Niemand had namelijk Teijes kaartje en kon dus niet dood. Er was namelijk iets fout gegaan doordat de leiding die de naam Floris erin hadden gedaan. Niemand heet echter zo, dit was een combi van Boris en Friso. Ze hadden alleen niet nagedacht dat er een kaartje te veel zou zijn. Dit was Teije die dus onsterfelijk werd.

Zaterdag 05 februari 2022
Ik moest de lunch voorbereiden met Anna V. Wij hadden nog heel veel restjes over, zo gingen we spaghetti, aardappelen en kip verwarmen. Daarna maakte we nog een langlauftocht langs de 2 meertjes. Ik probeerde de fancy lunge-achtige bochtjes te doen maar faalde meestal. Een paar keer ging het nog wel goed. Bij het tweede meertje zagen we in de verte Teije die op zijn rug lag met z’n skiën in de grond. Iets daarna op de terugweg viel Boris bij een afdaling, ik kwam daar achteraan en kon niet meer remmen dus viel ook. Als derde kwam Anna V en kon ook niet remmen dus opeens lagen we
daar met z’n drieën. In de laatste bocht terug viel ik ook nog een keer. Hierbij kon ik niet meer opstaan en kreeg ik kramp. Lotte hielp me toen.

Een nieuwe dag, dus ook weer een nieuw spel Gotcha. Ik kreeg Anna O. Terug in het huisje was Anna O, die Lotte gotchade. Ik, Anna en Sofie liepen samen naar de woonkamer door de keuken en Anna dacht dat Sofie weg liep, dus probeerde mij te gotchaen. Sofie had dit door en dit was dus ongeldig. Ik wist nu dat wij elkaar hadden. Zij kwam even later door een deur waar ik aan kwam lopen. Ik riep meteen Gotcha en was haar voor. Ze was boos en ik bleef over met mezelf.

Gijs en ik wilden nog een wasje draaien deze dag, door een bloedneus was Gijs zijn beddengoed een beetje rood geworden. Lotte en Manon kwamen ons helpen met de wasmachine. Een heel klein lepeltje waspoeder in vakje 2 zei Lotte. Manon was het hier niet mee eens, zij zei dat het in vakje 1 moest. De rest van de uitleg was ook erg duidelijk: op knoppen blijven drukken totdat die het deed. In ieder geval genoeg gelachen, maar deze uitleg voorspelt natuurlijk niks goeds. Wij probeerden dus die wasmachine aan te krijgen maar dit lukte niet. Even later gaat die opeens aan, maar hij deed uiteindelijk meer dan een half uur over wat op het klokje 1 minuut was. Gijs kwam met
zijn goede idee om het wasprogramma te stoppen en de volgende keer verder te gaan. Dit zorgde
echter voor een laagje water dat onderin bleef zitten. Ik was het helemaal klaar met die wasmachine en
ging naar bed. Morgen weer een poging