Van 21 januari t/m 4 maart 2023 zijn negen middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur met Jouw Noorderlicht 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is Riemer van aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

 

Noorse gehaktballen eten en ijszwemmen

Dag 23 – Zondag 12 Februari 

Vandaag was de dag na prom dus iedereen was een beetje moe en het was ook een vrije dag. We hadden de optie om na het ontbijt te gaan skiën en iedereen ging ook mee. Het skiën was leuk. Jammer genoeg is het maar een kleine piste die we nu al best vaak hebben gedaan, dus hij wordt een beetje saai naarmate je hem zo vaak doet.

Als lunch aten wij een soort Noorse gehaktballen met zuurkool en aardappel. De gehaktbal was echt heel lekker er zat een soort deeg laagje over heen maar het was ook weer niet zichtbaar. Tijdens de lunch kwam er het voorstel van de Noren om te gaan ijszwemmen. En dat leek mij zo gaaf dat ik mee ging. Het was dan ook echt super koud maar zo geweldig om te doen. Na het ijszwemmen konden we weer heerlijk opwarmen in de sauna hier. Voor de rest van de dag heeft iedereen een beetje zijn eigen ding gedaan en beetje uitgerust.

 

Zelf koken zonder Noren

Dag 24 – Maandag 13 Februari

In de ochtend gingen de Noren weg inclusief de chef, dus deze week wordt het alleen maar zelf koken. Bij het ontbijt moesten wij hier gelijk al aan wennen. We zaten nu namelijk voor het eerst zonder Noren in de eetzaal en het was op eens een stuk stiller. We hadden vanochtend eerst zelfstudie. Om 11:30 gingen wij lunchen. We aten overgebleven stukjes pizza van het prom.

ijzig langlaufen

Na deze lekkere lunch gingen wij Langlaufen in een gebied waar Sammy en ik paar dagen eerder al hadden gelanglauft. Ik vond het persoonlijk heel leuk om te doen en geniet veel van de langlauftochtjes. Het was wel heel erg ijzig dus we waren wat langzamer dan normaal, omdat je op dat moment heel veel moeite hebt met omhoog gaan. Het langlaufen duurde wat langer dan gepland, maar met het eten maakt dat nu niet heel veer meer uit, omdat we het eten zelf moeten maken en er dus Geen Noren zijn die ons verwachten. We aten worstjes met aardappelpuree en salade. In de avond hebben we ingepakt voor de snowcave trip van morgen en nog een beetje gechilled.