Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Mika Heistek uit Zaandam aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

Dag 24 – Zondag 11 juni

Vandaag was een rustdag dus we mochten uitslapen en zelfstudie in de middag doen. De hele ochtend waren de wasmachines vol, want er waren bijna geen schone kleren meer over. Na het wassen gingen we lunchen en daarna was het helaas tijd voor zelfstudie. Na de zelfstudie voelde het alsof het nog vroeg was omdat we het normaal altijd in de ochtend doen, maar eigenlijk waren we pas klaar om 18.00 uur.

We aten die avond aardappelen en daarna was het tijd voor het vervolg van wie is de mol! Deze keer was de opdracht van Alena en Marenne dat drie mensen een koptelefoon op kregen met een liedje en die moeten ze uitbeelden zodat de rest het kan raden. Dat klinkt heel simpel maar eigenlijk is het heel moeilijk want alleen dansen was natuurlijk niet genoeg om het te raden. Iedereen deed heel goed mee met het spel dus het was moeilijk om de mol te ontrafelen. En uiteindelijk wist alleen Bloeme wie het was. De mol had haar werk heel goed gedaan, want de hoofdverdachten waren Walther en Kee, maar… Malou was de mol!

Toen we klaar waren met wie is de mol, was het tijd voor sommigen om naar bed te gaan en de rest ging verstoppertje spelen. Noortje en Marenne moesten gaan zoeken, dus Alena en ik bedachten om ons te verstoppen in de binnenkant van de klimmuur. Als eerst werden Bloeme en Kee gevonden en die hadden de zoekers goed laten schrikken. Daarna gingen ze verder zoeken en het duurde heel lang voordat ze ons vonden. Uiteindelijk kwamen ze erachter waar we ongeveer zaten, maar ze durfden niet naar boven te komen dus gingen ze met metalen voorwerpen gooien en dreigen dat we eruit moesten komen. Alena en ik bleven natuurlijk zitten want ze wisten nog steeds niet zeker waar we precies zaten, dus moest Marenne toch naar boven om te kijken. Toen ze dichtbij kwam hadden we haar zo hard laten schrikken dat ze bijna van de muur viel.

Dag 25 – Maandag 12 juni

Vandaag moesten we wel weer vroeg opstaan en we begonnen de dag met zelfstudie. Daarna gingen we ons klaarmaken om te gaan klimmen en we vertrokken naar de klimmuur. Het klimmen was geweldig, maar helaas waren er wel weer heel veel muggen en er was te weinig water. Na het klimmen werden we afgezet bij de supermarkt om weer wat eten in te slaan. Bij de kassa werden we uitgelachen want er zat geen enkel gezond ding bij de boodschappen. Toen we terugkwamen gingen we avondeten en daarna was het tijd om te gaan inpakken om buiten te gaan slapen.

De slaapplek was niet ver weg dus het was niet moeilijk om het te vinden. Toen we aankwamen was het tijd om een goede slaapplek uit te kiezen en dat was nog best moeilijk. De ene helft wou boven op een rots slapen en de andere helft niet. Uiteindelijk besloten we het maar niet te doen want het was misschien toch iets te gevaarlijk. Vanwege de droogte in Noorwegen mochten we geen kampvuur maken maar voor de gezelligheid hadden we een digitaal kampvuur aangezet op een telefoon (zie foto).

Nadat we gezellig bij elkaar hadden gezeten besloten Kee en ik dat het tijd was voor wat actie. We gingen om 2 uur ’s nachts het bos in om elanden te spotten. Dat was helaas niet gelukt maar we zagen wel een wolfspin. Na een tijdje moesten Kee en ik heel nodig naar de wc… maar we waren best ver weg en in het donker poepen is niet heel fijn. Dus we gingen even kijken in het dorp. Bijna alles was natuurlijk dicht maar we gingen toch even kijken bij het hotel… en die was open! We liepen stilletjes naar binnen en we hoopten dat er niemand was, maar er zat een man en die schrok zich rot. Gelukkig was hij heel aardig en we mochten naar de wc. Daarna schreven we nog snel in het logboek en gingen we weer terug om te gaan slapen.

Spoiler: we hebben niet heel veel geslapen en morgen gaan we ontbijten bij het bakkertje!