BELEEF HET BUITENGEWONE BOERERIJLEVEN

Stel je een plek voor waar creativiteit en passies echt tot bloei kunnen komen. Waar je even niet les krijgt uit boeken in een klaslokaal, maar de buitenwereld om je heen gebruikt. Een plek waar je werkt aan duurzame projecten die een blijvende impact hebben op het milieu en de gemeenschap.

Overdag ben je lekker praktisch bezig op de boerderij. ‘s Avonds zit je met een groep medescholieren aan tafel. Daar deel je de overwinningen van de dag en lach je om onvergetelijke momenten!

We vertellen je graag alles over De Wylde Farm tijdens de (online) informatiebijeenkomst.

sneeuwgrotten toezicht femke

BOUW MEE AAN DE WYLDE FARM,  GEWOON ONDER SCHOOLTIJD

Je leert omdat je iets wilt weten/kunnen, je boert terwijl je de natuurlijk herstelt en je hebt het naar je zin met je leeftijdsgenoten. Zo bouwen we in tien jaar, lichting na lichting, wat moois op.

Een traditionele boerderij van enkele hectaren groot, toveren we om tot een bedrijvige plek waar de (eetbare) natuur uit zijn voegen barst. Een plek waar een hechte groep samenwerkt en een uitdaging aangaat, en waar het bulkt van de creativiteit en leergierigheid.

Jullie worden als groep en individu onder begeleiding van vakdocenten en andere professionals (elektriciens, aannemers, boeren, permacultuur experts enz.) klaargestoomd om zoveel mogelijk zelfstandig de Wylde Farm te runnen. 

Oh ja, en dat onder schooltijd :). Lees hier hoe je met voorsprong terug op school komt.

DETAILS AVONTUUR

WAT: Met een groep jongeren samenwerken op een natuurinclusieve boerderij

DOELGROEP: Bovenbouw middelbare school [14+ vmbo/havo/vwo] en MBO, HBO

WAAR:  Herenboeren de Grote Modderkolk, Loenen, Nederland

DATA:  sept – okt 2024 – (1-3 weken is mogelijk)

KOSTEN: €500,- per leerling, inclusief transport, accommodatie, maaltijden, excursies, coaches en docenten.

Meer weten over het programma en de begeleiders? Vraag informatie aan en kom naar een open informatiebijeenkomst!

“Ik was nooit echt een buitenmens en ik ben erachter gekomen dat ik dit eigenlijk toch wel ben. Ik heb nieuwe vriendschappen opgebouwd die ik nog steeds heb.”

Isa van Westing (17)

Jouw Noorderlicht 2022

LOCATIE EN ACTIVITEITEN

Voor deze pilotreis kom je met een groep van 10-14 leerlingen uit alle hoeken van Nederland voor één tot zes weken meebouwen aan de boerderij ‘De Grote Modderkolk Loenen’. 

Op de boerderij kun je van alles doen, net wat je leuk vindt en waar je talenten liggen. Misschien wil je wel:

  • Helpen bij het bouwen van een Zweedse sauna hut?
  • De leiding nemen over de verzorging van de lammetjes, kippen en biggen?
  • Ontwerpen maken en plannen hoe het terrein met het voedselbos eruit moet gaan zien?
  • Of maak je liever je handen écht vuil, en oogst je de groenten en fruit om deze te verwerken tot lekkernijen die we in onze winkel verkopen!

OVER HEREN-BOERDERIJ DE GROOTE MODDERKOLK

Aan de rand van het prachtige natuurgebied de Hoge Veluwe, net buiten Loenen, ligt Heren-boerderij de Groote Modderkolk. Mensen uit de wijde omgeving fietsen of wandelen hier graag over het open erf op zoek naar de varkens, koeien en kippen. Of ze komen genieten van de akkers die vol met verse biologische groentes en fruit staan.

Het terrein wordt gepacht van Natuurmonumenten door de ruim 200 leden, die samen het boerenbedrijf runnen en daarvoor een boer in dienst hebben. De leden verdelen de opbrengst van het land, en zo hebben ze een vers, biologisch en lokaal alternatief voor de ‘blauwe bessen uit Nieuw-Zeeland in een plastic bakje’.

De herenboerderij is een begrip in de omgeving: het staat bekend om zijn gastvrijheid en heerlijke verse producten voor zijn leden. Ook werken ze natuurinclusief: het is een fijne plek voor mens, plant en dier (insect). Samen verdelen ze de opbrengst van de akkers.

Het zijn hele warme, geduldige mensen die de leerlingen verantwoordelijkheid geven en ze van alles willen leren. Vandaar dat zij niet twijfelden toen ze hoorden dat ‘t Wylde Leren op zoek was naar een partner! En wij niet andersom.

Verder is de boerderij ook een mooie uitvalsbasis voor allerlei expedities. Een middagje mountainbiken? Let’s go! Slapen in het wild midden in het park? Waarom niet! En wat dacht je van surfen op het Veluwemeer of kanoën op het Bussloo? Kortom genoeg te doen in de vrije tijd!

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik me aanmelden?

Als je interesse hebt om mee te gaan, schrijf je dan onder voorbehoud in. Hiermee maak je jouw interesse kenbaar en kunnen wij je snel informeren over belangrijke zaken. Zodra je zeker weet dat je met een avontuur mee wilt, meld je je definitief aan. Voor je definitieve inschrijving heb je toestemming van je ouders en school nodig. Probeer je zo snel mogelijk definitief aan te melden, want dan pas is jouw deelname officieel!

Wat zijn de kosten en hoe krijg ik het bedrag bij elkaar?

Op de pagina avonturen vind je de kosten voor een avontuur. Mochten de kosten heel hoog voor jou zijn, dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag op weg met bijvoorbeeld ideeën of een fondswerftraining. Lees hierover ook deze blog.

Wat leer ik tijdens een avontuur van 't Wylde Leren?

Een avontuur van ’t Wylde Leren is één grote leerschool, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij geloven dat avontuurlijk leren bijdraagt aan je persoonlijke, sociale en maatschappelijke ontwikkeling. Ook helpen we jou om studievaardigheden te verbeteren, zoals zelfstandig werken en plannen. Afhankelijk van het avontuur leer je ook allerlei buitensporten zoals zeilen, kajakken en ijsklimmen en vaardigheden zoals navigeren en koken op vuur.

Hoe ziet het onderwijsprogramma er tijdens het avontuur uit?

De leerprogramma’s van ’t Wylde Leren bieden een unieke combinatie van school, activiteit in de natuur en persoonlijke ontwikkeling. We streven ernaar om zes dagen per week in de ochtenden tijd te besteden aan zelfstudie. De middagen staan in het teken van buitensport en persoonlijke ontwikkeling.

Zijn de leerprogramma’s van 't Wylde Leren gevaarlijk?

Als deelnemer van een leerprogramma van het Wylde Leren naar Noorwegen ben je voor alle buitenactiviteiten verzekerd via de buitensportorganisatie waar wij lokaal mee samenwerken. Onze partners zijn gecertificeerde buitensportbedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is belangrijk te beseffen dat buitensporten risico’s met zich meedragen. In het kader van je eigen veiligheid is daarom belangrijk dat je je als deelnemer aan onze regels en veiligheidsvoorschriften houdt. We besteden hier aan het begin van de reizen aandacht aan.
Als deelnemer van De Groene Koers ben je voor alle activiteiten aan boord verzekerd via het zeilschip waar we mee varen. Ook zij hebben al hun papieren op orde en besteden veel aandacht aan de veiligheid aan boord door regelmatige controles. Gedurende de reis wordt hier uiteraard ook aandacht aan besteed. Voor de activiteiten aan wal sluit de stichting een aanvullende verzekering af.

Hoe sportief moet ik zijn?

Je hebt geen buitensportervaring nodig. Wel verwachten we van je dat je een gemiddelde conditie hebt en geen probleem hebt om fysieke inspanningen te leveren. Twijfel je over je gezondheid of conditie? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen bespreken of je mee kan.

Heb ik toestemming nodig van mijn ouders om mee te gaan?

Iedere jongere moet toestemming van zijn of haar ouders/verzorgers krijgen om mee te gaan met ’t Wylde Leren.

Hoe is toestemming van school en leerplicht geregeld?

Kijk hier voor meer informatie. 

Ik heb niet de leeftijd juiste leeftijd (14+ of 16+ t/m 18) maar wil wel graag mee, kan dat?

Stuur een mail naar mail en stel je vraag aan ons, dan nemen wij contact met je op.

Kan ik vrij krijgen van school voor een avontuur?

De meeste avonturen van ‘t Wylde Leren duren enkele schoolweken. Wanneer je mee wilt met deze reizen is het verstandig om vroegtijdig te overleggen met de school. Aangezien avonturen van ’t Wylde Leren een hoog educatief gehalte hebben, is onze ervaring dat scholen bereid zijn om hierover in gesprek te gaan. Wij helpen je hier graag bij als dat nodig is.

Ik ben een docent/schoolleider en wil graag verkennen of 't Wylde Leren iets voor mijn school kan betekenen.

Neem contact met ons op via mail of bel ons. Dan maken we een afspraak om de mogelijkheden met elkaar te bespreken.

Ik wil graag iets voor 't Wylde Leren betekenen.

Wij kunnen altijd hulp gebruiken! Neem contact met ons op via mail of bel ons. Beschrijf wie je bent en wat je graag voor ons wilt betekenen. Hoe specifieker je bent, hoe makkelijker het voor ons is om te kijken hoe je onze Stichting als ambassadeur of helper kunt ondersteunen. Bij voorbaat dank!

Hoe werkt de betaling en annulering?

Zodra jij je definitief aanmeldt ontvang je een automatische boekingsbevestiging. Daarin staat ook een link met een betalingsverzoek. Binnen twee weken dien je 30% van de reissom over te maken als aanbetaling. Hiermee bevestig je jouw deelname aan de leerreis. Een maand voor vertrek maak je het resterende bedrag over.

We gebruiken de volgende staffel bij een daadwerkelijke annulering: 15% in geval van annulering tot 6 maanden voor vertrek; 20% in geval van annulering tot 5 maanden voor vertrek; 30% in geval van annulering tot 4 maanden voor vertrek; 40% in geval van annulering tot 3 maanden voor vertrek; 50% in geval van annulering tot 2 maanden voor vertrek; 75% in geval van annulering tot 1 maand voor vertrek; 90% in geval van annulering tot 3 dagen voor vertrek; 100% in geval van annulering op de dag van vertrek.

GA JE MEE OP AVONTUUR?

Lijkt De Wylde Farm jou tof en heb je een ‘GO’ van je ouders/school? Meld je dan definitief aan!

IK GA 100% ZEKER MEE

VOOR (V)MBO / HAVO /

VWO SCHOLIEREN

ONTDEK DE WERELD ONDER

(2 UREN) SCHOOLTIJD

AL 100+ LEERLINGEN

ZIJN JOU VOOR GEGAAN

LEEF 5-6 WEKEN OP JEZELF

IN EEN HECHTE GROEP