Docententraining in groepsdynamica – praktische dagen

Droom jij als docent ervan om met je klassen meer naar buiten te gaan? Dat je je leerlingen meeneemt op avontuur in de échte wereld? Dan zijn de Wylde docententrainingen wat voor jou!

Dit jaar, voor het eerst, organiseren we twee dagen waarin we je wegwijs maken in avontuurlijk leren. Mocht je deze vorm van onderwijs aanspreken dan krijg je de mogelijkheid om als docent mee te gaan op één van onze avontuurlijke leerreizen, waar je pas de echte kneepjes van het vak leert.

De training is opgesplitst in twee losse dagen. De eerste dag (16 juni) maak je zelf deel uit van de groep en ervaar je, vanuit leerlingen perspectief, hoe het is om in een korte tijd een hechte groep te worden. Aan het eind van deze dag ontwerpen we gezamenlijk het programma voor de tweede dag, die jij zelf als docent zal begeleiden. De tweede dag (datum samen te prikken) is aan jou de taak een groep middelbare scholieren in één dag tot hecht geheel te smeden.

Tijdens deze training leer je dan ook op praktische wijze:

  1. Een groep mensen beter lezen;
  2. Op creatieve wijze in te spelen op de omgeving, omstandigheden en sfeer in de groep;
  3. Je rol als groepsleider op te pakken;
  4. Enkele concrete activiteiten die je kunt inzetten als interventie.

Met andere woorden, hoe kun je bewust de natuur gebruiken en een activiteit kiezen als interventie om de groepsdynamica positief te beïnvloeden? Schrijf je hieronder in snel in!

Details

Datum, tijd: Zaterdag 16 juni, 10:00
Locatie: Natuurlokaal Zutphen
Kosten: €250,- per persoon, inclusief btw, lesmateriaal, lunch en diner. Maximaal tien deelnemers op twee begeleiders.

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRSSxBaQpa_Vt-Eq1ACOxsKOBimENx_1Z23ik4xzrXc35ziw/viewform?embedded=true" width="700" height="2550" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Bezig met laden...</iframe>