Docententraining avontuurlijk leren

Wil jij je als docent meer bekwamen in avontuurlijk leren? Of wil jij je passie in het lesgeven een nieuw leven inblazen? Wij helpen je hier graag bij!

Lesgeven tijdens een van onze avontuurlijke leerreizen betekent inspelen op onvoorziene omstandigheden, nauw sociaal contact met leerlingen en mogelijkheden zien om contextrijk les te geven in jouw vakgebied. Maar nog belangrijker, je ontwikkelt je op persoonlijk vlak en staat na een reis heel anders voor de klas.

Lijkt het je leuk om meer te leren over deze manier van lesgeven? Neem dan contact op met ons om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Wij organiseren bijvoorbeeld docententrainingen waarin docenten in twee middagen wegwijs worden in avontuurlijk leren. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om als docent mee te gaan op één van onze avontuurlijke leerreizen. Er bestaan vier treden om avontuurlijk leren onder de knie te krijgen:

1. een introductieavond om met het concept ‘avontuurlijk leren’ kennis te maken

2. in twee middagen wegwijs worden om met het ‘leren kan overal’;

3. een week meedraaien als docent om leerlingen te stimuleren zichzelf beter te leren kennen en hoe zij zich kunnen manifesteren;

4. als docent (in opleiding) meegaan op een avontuurlijke educatieve reis van 1-2 maanden om dit soort reizen zelf aan leerlingen en op school aan te bieden.