Wad’n avontuur

Weet je niet zeker welk profiel of welke studie je wilt gaan volgen? Wil je op een avontuurlijke manier keuzes leren maken? Dit is jouw kans! Kom tot jezelf op de Waddenzee.

Ontdek midden op de Waddenzee welk profiel of welke studie het beste bij jou past. Je leeft in een groep, leert problemen creatief op te lossen en bestudeert de zeebodem en de sterren. We bezoeken en zeilen langs de Waddeneilanden en ontmoeten mensen uit het studenten- en bedrijfsleven. Begeleid door coaches ontdek je tijdens deze zeilreis wat jouw talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten! In de ochtend werk je aan je schoolwerk, in de middag is er tijd voor excursies en groepsactiviteiten.

Details

Doelgroep – 14+, 3/4 vmbo, 3/4/5 HAVO en 3/4/5/6VWO. Voor jongeren die hun toekomst met een visie tegemoet willen gaan

Waar – de Waddenzee, Nederland

Reisdata – geen reis in 2020-2021

Kosten -ca. €2950

Meer weten – over het programma en de begeleiders? Kom naar de open avond!

De Willem Jacob
Samen met ‘De Willem Jacob’ hebben we een uniek programma samengesteld. Op de 26 meter lange zeilklipper zijn we samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Je krijgt dus ook kombuis- en zeiltraining aan boord. Voor de schipper van de Willem Jacob is het Waddengebied zijn achtertuin; hij kent de mooiste plekjes en routes. De zeilklipper vaart al jaren met studenten van de universiteit Groningen om inspiratie en bezinning op te wekken en om teambuilding te realiseren.
De Waddenzee
In 2016 is dit gebied uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. De Waddenzee is hét icoon van de Nederlandse landschappen en staat als unieke biotoop op de Werelderfgoedlijst. Wat wil je nog meer? Voor ’t Wylde Leren het ideale decor: ongekend wijdse schoonheid en natuur in Nederland, met de Waddeneilanden en interessante steden op maximaal een paar uur zeilen als uitvalsmogelijkheden. De thuishaven van ‘De Willem Jacob’ is Groningen; daar zullen we vertrekken en eindigen.