Voor ouders

Op avontuur?

Staat uw zoon of dochter op het punt om mee te gaan met een van onze reizen? Of denkt u dat onze leerprogramma’s goed aansluiten bij uw zoon of dochter?

De positieve, inspirerende setting tijdens onze leerreizen stimuleert leerlingen verantwoordelijkheden te nemen en (opnieuw) nieuwsgierig te geraken naar de wereld die in hun schoolboeken omschreven staat. Ondertussen houden zij hun schoolvakken gewoon bij en doen zij hiervoor extra inspiratie op.

Op deze pagina leest u alles over de verwachte ontwikkeling van uw kind, veiligheid en financiering.

Wilt u weten hoe wij er voor zorgen dat uw zoon of dochter met een voorsprong terug op school komt? Klik hier voor ons onderwijsrecept.

In goede handen

Wat wij belangrijk vinden:
» ervaren begeleiders
» erkende partners
» duurzame investering in de jeugd

7 redenen

De 7 redenen waarom de avontuurlijke, educatieve reizen van ‘t Wylde Leren goed zijn voor uw zoon/dochter. Hij/zij zal:

Reden 1
zelfstandiger worden en  zelfvertrouwen opdoen

Reden 2
beter weten wat hij/zij wil in het leven;

Reden 3
initiatief en leiderschap ontwikkelen

Reden 4
de groepssfeer beter aanvoelen en met zo’n groep leren samenwerken

Reden 5
dichter bij de natuur en zichzelf komen

Reden 6
zich realiseren dat hij/zij meer kan dan hij/zij vooraf dacht;

Reden 7
de tijd van zijn/haar leven hebben!

Noot: de bovenstaande uitspraken berusten op resultaten uit het verleden. Vanzelfsprekend willen we daar niet mee zeggen dat ‘t Wylde Leren voor iedere jongere ook zo zal uitpakken. Ieder mens is uniek en deelname wordt daarop afgestemd.

Ouder van Florien

“Florien was nogal afwachtend en voorzichtig en bang voor de mening van anderen. Ik vind dat ze daarin een stuk volwassener en kordater geworden is. Ze overziet wat er gebeurt en is niet bang om het initiatief te nemen, waarbij ze zich dan op een tamelijk ontspannen manier verantwoordelijk voelt om samen met anderen tot een goed resultaat te komen. Dat vindt ze zelfs leuk.”

Ouder van Tim

“Tim is geen kind meer dat op zijn zolderkamer zit, maar durft nu echt te leven.”

“Deze reis heeft iets toegevoegd aan mijn schooltijd door mij te laten inzien dat ik meer kan dan ik denk!”

“Ik heb meer geleerd in 7 weken aan boord dan in een heel jaar op school zitten.”

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk thema en tijdens onze leerreizen werken we samen met erkende en gecertificeerde (outdoor-)partners. Leerlingen zijn daardoor via deze buitensportorganisaties verzekerd voor alle buiten avonturen. Stichting ‘t Wylde Leren en de partners hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Het is echter belangrijk te beseffen dat buitensporten risico’s met zich meedragen. Daarom vragen we deelnemers om voorafgaand aan een avontuurlijke leerreis een vragenlijst in te vullen over hun mentale en fysieke toestand.

Wanneer gewenst zal er voorafgaand aan de reis nog een gesprek met deelnemer en ouder plaatsvinden.

Financiering

Wij zijn ons er van bewust dat deelname aan onze leerreizen een forse investering is. Dit betekent echter niet dat ouders de reis financieren. Integendeel, het zelfstandig bij elkaar krijgen van de reissom beschouwen wij als belangrijk onderdeel van ons programma. Deelnemers zetten een sponsor- en spaarplan op, nemen bijbaantjes, ontwikkelen allerlei activiteiten (zoals soepen voor de buurt koken of taarten bakken) of gaan op zoek naar sponsoring om het voor elkaar te krijgen.

Wij ondersteunen uw zoon of dochter hier ook bij. Zo organiseren wij regelmatig fondswerftrainingen, tijdens welke de deelnemers brieven opstellen, acties verzinnen en leren pitchen. Bovendien koppelen we de deelnemers aan docenten of oud-deelnemers, als extra steuntje in de rug.

Het blijkt dat de meerderheid van de deelnemers het lukt om uiteindelijk 50% van het bedrag zelf bij elkaar te verzamelen. Ongeveer 20% spaart het bedrag echt helemaal zelf bij elkaar!

Tot slot, wij zien onze reizen als een duurzame investering in de jeugd. Door onze reizen leren jongeren op een speelse doch doordachte manier te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Ze leren daarvoor te gaan staan en hun ambities te realiseren. Hierdoor leren ze al vroeg beter gefundeerde keuzes in het leven te maken in plaats van het vaak gehoorde “ik moest toch iets studeren?”.