Voor leerlingen

Ga jij binnenkort met ons mee?

Je staat op het punt om de ervaring van je leven te krijgen. En dat onder schooltijd… wie wil dat nou niet!?

Om je zo goed mogelijk op het avontuur voorbereiden vind je hieronder de zeven verschillende stappen die je moet doorlopen. We raden je aan om je alvast voorlopig in te schrijven voor een reis, zo loop je geen informatie mis!

Lees hier meer over ons onderwijsrecept en hoe wij zorgen dat jij na de educatieve avontuurlijke reis met een voorsprong terug op school komt!

“De reis heeft mij een bredere kijk op de wereld gegeven. Zo was ik voor de reis veel binnen. Na de reis ben ik meer gaan zeilen en met vrienden omgaan. Ik ben een stuk socialer geworden. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat ik zelf een studie kan volgen.”

“Ik kan niet precies noemen wat het is, maar veel toegevoegd heeft de reis zeker! Ik zie bijvoorbeeld veel meer oplossingen in plaats van problemen en ik heb geleerd dat heel veel mogelijk is, als je iets ontzettend graag wilt!”

“Deze reis heeft iets toegevoegd aan mijn schooltijd door mij te laten inzien dat ik meer kan dan ik denk!”

“Ik heb meer geleerd in 7 weken aan boord dan een heel jaar op school zitten.”

“Je leert eens niet ‘omdat het moet’, maar omdat er oprecht interessante onderwerpen tussen zitten.”

7 stappen

Wil je (misschien) mee met een reis van ‘t Wylde Leren? In 7 stappen ben je buiten op avontuur!

1. Waarom?
Bedenk waarom je mee wilt. Wat zijn je verwachtingen van de reis en het onderwijs? Bezoek eventueel een informatiebijeenkomst.
2. overleg
Overleg met je ouder(s) / verzorger(s) en kies een reis uit.
3. Aanmelden

Schrijf je voorlopig in. Hiermee maak je kenbaar mee te willen met één van de reizen en zullen we je op de hoogte houden van bijvoorbeeld de data van de fondswerftrainingen en hoe je je daarvoor kunt inschrijven.

4. Toestemming
Ga met een motivatiebrief naar je afdelingsleider en licht je mentor in. Zet in deze brief waarom jij zo graag mee wilt, wat je hoopt te leren en hoe jij je schoolwerk tijdens de reis wilt gaan doen. Laat het ons weten zodra je contact hebt gehad met je afdelingsleider.
5. reissom
Zorg ervoor dat je de reissom bij elkaar hebt. Maak bijvoorbeeld een spaar- en sponsorplan en kom naar de fondswerftrainingen.
6. inschrijven
Heb je toestemming van je ouders, school en ben je helemaal zeker van je deelname? Schrijf je dan definitief in. Je ontvangt daarvan een bevestiging. Ruim voor vertrek ontvang je een paklijst, een plan van aanpak en een onderwijsbrief.
7. Bijna!
Vanaf zes weken voor vertrek: planners invullen, toetsen regelen, concrete leerdoelen opstellen en tas inpakken.  Op avontuur!